Uppgradering med rätt rustade redaktörer

Elmias satsning på uppgraderingsutbildning gjorde att redaktörerna snabbt blev produktiva. Strax efter kursen kunde de komma igång och jobba i den nya webblösningen inför stundande release.

Linda Aspsjö, Digital Communication Manager på Elmia AB, kan Episerver CMS både ur redaktörs- och administratörsperspektiv. Hon har gått en rad Episerver-kurser och vände sig till Episerver Utbildning när det var dags för redaktörerna på Elmia att utbildas i den nya CMS-versionen.

Målet: trygga redaktörer med koll på nya funktioner

Målsättningen var att redaktörerna skulle känna sig trygga i det uppdaterade gränssnittet och känna till de nya funktioner som tillkommit i Episerver 7 CMS. Kursen genomfördes under pågående webbprojekt. Tekniskt sett var lyftet gjort och de 12 redaktörerna behövde förberedas inför arbete med den nya webblösningen.

”I och med att vi uppgraderade från version 6 till 7 kände vi att våra redaktörer behövde en proffsigt utförd introduktion och guidning i det nya gränssnittet och ny funktionalitet i CMSet. Vi kunde direkt efter utbildningen sätta i gång med lyftet mellan version 6 till version 7”, säger Linda.

Standardfunktioner och introduktion till egen lösning

Kursens fokus var nyheter i Episerver 7 CMS och den hölls på en av Episervers utbildningswebbplatser. Redaktörerna fick även en introduktion till delar av Elmias egen lösning. Platsen för utbildningen var Elmias egna lokaler.

Praktisk laboration och individuell vägledning

Med redaktörer som hade skiftande förkunskaper skapade kursledaren i dialog med Linda en utbildning där deltagarna fick gott om praktisk laboration i webbplatsen med utrymme för individuell vägledning.

”Marie-Louise är en väldigt pedagogisk, lyhörd och proffsig utbildare som på ett lättförståeligt sätt gick igenom de olika fokusområdena under utbildningen. Det fanns gott om tid att svara på frågor och stötta de deltagare som behövde det”, säger Linda. Hon berättar vidare: ”Kursledaren har också följt upp utbildningsinsatsen samt varit mycket hjälpsam och svarat på frågor och utmaningar som vi har stött på efter utbildningen.”

Linda sammanfattar intrycket av Episerver Utbildning:
”Kvalitet, pedagogiskt och proffsigt.”


Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en stark ställning - i centrum för en region där människor och företag antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster. Genom ett progressivt värdskap har vi skapat de viktigaste mötesplatserna för en rad olika branscher.

www.elmia.se

Linda Aspsjö, Digital Communication Manager

Kursförfrågan

Skicka förfrågan om anpassad utbildning