Träffa våra experter:

Steve Long, Teknisk utbildare

  • Expertisområde: Webbutveckling och utbildning
  • Bakgrund: 17 års erfarenhet på Ektron och Episerver
  • Plats: Nashua, New Hampshire

Vad gör du på Episerver?

Jag var den tredje personen som anställdes när Ektron grundades, och jag arbetade med webbutveckling under många år. Nu undervisar jag i ett antal kurser för slutanvändarna och utvecklarna. Det är kurser i redigering, digital marknadsföring, administration och webbplatsutveckling.

Varför är det en bra idé att gå en kurs som Episerver anordnar?

En viktig del av vår utbildning är att lära kunder och partner hur vår mjukvara är tänkt att användas, så att de kan lära sig av våra bästa praxis-metoder. Vår CMS-mjukvara har så många funktioner att en del av mitt arbete är att lära marknadsförare hur de kan få ut mesta möjliga av den. 

Var hålls utbildningen?

Vi håller online-utbildningar och klassrumsbaserade utbildningar på våra kontor i Nashua, New Hampshire. Vi erbjuder även utbildning på plats för kunder, där innehållet kan skräddarsys utifrån kundens specifika behov. I år kommer vi även att rulla ut ett on demand-baserat eLearning-program.

Vilket råd har du till utvecklare när de ska bygga en webbplats med Episerver?

Utvecklare ska alltid först och främst tänka på hur de kan göra webbplatsen så enkel att använda som möjligt för de som arbetar med och producerar innehåll. Om den inte är lätt att använda stagnerar innehållet och överges, och det är inte bra för någon.

Utöver utbildning, var kan utvecklare lära sig mer om mjukvara?

Det finns många resurser på world.episerver.com och developer.ektron.com, som är utvecklarcommunities för Episervers och Ektrons mjukvara. Där hittar du experter, diskussionsforum och dokumentation.

Vad är den bästa delen av ditt jobb?

Vi ber deltagarna att fylla i utvärderingar efter varje kurs, där de kan säga vad de gillade och inte gillade — jag älskar när någon som just har avslutat en kurs skriver att hen nu vill gå fler kurser och hoppas att jag kommer att vara deras lärare där. Jag ser det som en personlig utmaning att ha elever som är helt nöjda.

Vad gör du helst på fritiden?

Jag är lite av en allt i allo, så jag fixar med rätt mycket. Jag är även volontär i min kyrka, där jag sköter systemet för audio-video. Människor kommer till mig från kyrkor i hela området och ber mig hjälpa dem välja och konfigurera deras AV-system.