Content Collaboration

Episerver Content Collaboration ger redaktörer och marknadsförare möjligheten att samarbeta kring innehåll direkt i Episerver CMS.

En add-on för smart samarbete kring innehållskapande

Ett vanligt problem för företag och organisationer är hur man får redaktörer att samarbeta kring innehåll på ett effektivt sätt. En typisk Episerverkund har 5-10 heltidsredaktörer och i storleksordningen 200-500 sällanredaktörer. Det blir dessutom vanligare att de befinner sig på olika arbetsorter.

Med Episerver Content Collaboration kan du samarbeta med dina kollegor i realtid genom kommentarer, att-göra-listor och notifieringar. På såvis blir det enklare för din organisation att producera så bra innehåll som möjligt samt se till att det kommer ut så snabbt som möjligt.

Ett bättre alternativ till att kommentera och maila worddokument

Vår nya add-on gör livet enklare för alla er som använder worddokument och e-mailtrådar för att samarbeta kring innehåll.

För organisationer som använder strikta arbetsflöden men upplever att detta är begränsande, ger vår add-on möjligheten att bli mer agil och snabbfotad i processen att skapa och kommunicera ut innehåll.

Feedback, att-göra listor och notifieringar i realtid

När du installerar Episerver Content Collaboration från vår Add-on Store, direkt från Episervers gränssnitt, läggs en så kallad gadget till för redaktörer som innehåller en aktivitets-feed. I denna feed kan redaktörer interagera med sina kollegor i realtid för att diskutera innehållet de arbetar med.

Alla händelser som äger rum för en viss sida, visas direkt ut för alla andra som arbetar med samma innehåll. Du kan sedan kommentera på det du ser samt notifiera andra användare om önskade förändringar. Det går även att lämna specifika kommentarer med att-göra-listor åt dina kollegor för att informera dem om vad som behöver göras.

Tanken bakom Episerver Content Collaboration är att möjliggöra ett smartare samarbete kring innehåll. Genom att låta redaktörer som inte har rätt att publicera möjlighet att diskutera sitt innehåll med andra redaktörer i realtid, försvinner mycket av den tröghet som det tar att skicka mail fram och tillbaka. För de som vill konfigurera specifika inställningar för samarbete och notifieringar så finns även den möjligheten.

Episerver Content Collaboration är en gratis add-on som finns tillgänglig i publik beta direkt från Add-on-store.