IK Investment Partners säljer Episerver till Accel-KKR

Stockholm, 8:e december 2014

IK Investment Partners (“IK”) IK 2007 fond har ingått avtal med Accel-KKR (“AKKR”), ett private equity-bolag specialiserat på mjukvaru- och IT-företag, om att sälja Episerver

IK Investment Partners (“IK”) IK 2007 fond har ingått avtal med Accel-KKR  (“AKKR”), ett private equity-bolag specialiserat på mjukvaru- och IT-företag, om att sälja Episerver, ett ledande svenskgrundat programvaruföretag med lösningar för  digital marknadsföring och e-handel. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra de finansiella detaljerna i uppgörelsen.

Episerver är ett globalt mjukvarubolag, vars plattform möjliggör för företag att skapa unika kundupplevelser som generar affärsresultat genom att kombinera innehåll, e-handel och marknadsföring. Bolaget, med huvudkontor och produktutveckling i Stockholm, har över 5,500 kunder som dagligen använder plattformen på över 20,000 webbplatser.

Episerver har, sedan IK 2007 fondens förvärv 2010, framgångsrikt fortsatt att fokusera på internationell expansion, öppnat nya kontor i USA och Europa och etablerat sig som en global aktör på en snabbväxande marknad. Genom innovation och strategiska förvärv har Episerver samtidigt avsevärt breddat sitt produktutbud samt nära fördubblat sin omsättning.

”De senaste åren har vi upplevt en fantastisk period av tillväxt och internationalisering. Vi har breddat vårt produktutbud, ökat vår närvaro över hela världen samt kraftigt expanderat vårt partnernätverk. Idag kan våra kunder använda Episervers lösningar för att skapa personifierade kundupplevelser som genererar affärsresultat. Vi ser positivt på att AKKR kommer att stödja oss i vårt fortsatta arbete att leverera mervärde till våra kunder och partners i alla regioner”, säger Martin Henricson, VD på Episerver.

”Under IK:s ägarskap och med Peter Larsson som styrelseordförande har Episerver stärkt sin position som ett av världens ledande företag för e-handel och digital marknadsföring. Det har varit en tid präglad av expansion och tillväxt och vi är övertygade om företaget står väl positionerat inför framtiden”, säger Helena Stjernholm, Partner på IK och rådgivare till IK 2007 fonden.

För frågor, vänligen kontakta:
IK Investment Partners
Helena Stjernholm, Partner
Tel: +46 8 678 95 00

Charlotte Laveson Girard, Kommunikationschef

charlotte.laveson@ikinvest.com
Tel: +44 20 7304 7136

Episerver
Maria Wasing, VP of Global Marketing

maria.wasing@Episerver.com
Tel: +46 73 852 17 52

Om Episerver

Episerver kopplar samman e-handel och digital marknadsföring för att hjälpa företag skapa unika kundupplevelser som genererar affärsresultat. Episervers plattform kombinerar innehåll,e-handel och marknadsföring i flera kanaler för att stödja strategisk kommunikation på nätet, från avancerad optimering, skapandet och hantering av leads, till konvertering och försäljning.

Episervers plattform är navet i det ekosystem som behövs för framgångsrik digitala marknadsföring och ger marknadsförare och IT-personal möjlighet att skapa en överlägsen kundupplevelse på de över {PagePropertyPlugin} webbplatser som globalt använder Episerver. Byggd på. NET, och med ett etablerat partnernätverk på över {PagePropertyPlugin} partners i mer än {PagePropertyPlugin}  länder, ger Episervers plattform kunder möjligheten att leverera rätt innehåll till rätt person i rätt format vid en tidpunkt som passar dem. Detta medför att företag kan maximera resultatet och avkastningen på sina investeringar i digital marknadsföring. Företaget grundades 1994 och har kontor i {PagePropertyPlugin} .