Episerver fortsatt överlägsen etta bland publiceringsverktyg för svenska webbplatser

Stockholm, 2 maj 2016

Årets trendrapport ”Så mår Sveriges webbplatser 2016” har just släpps av Web Services Award. Den visar att Episerver har drygat ut sitt försprång som det populäraste publiceringsverktyget och nu har en marknadsandel på 47 procent.

Trendrapport Så mår Sveriges webbplatserWeb Service Awards trendrapport om svenska webbplatser har genomförts sedan år 2006. Årets undersökning besvarades av 575 webbplatsansvariga på företag, statliga verk, kommuner, landsting och organisationer.

Episervers marknadsandel på 47 procent är den hittills högsta siffran sedan trendrapporten började ställa denna fråga i enkäten för 2009. Närmaste konkurrenten Sitevision har 13 procent. Episervers marknadsandel har under denna tid ökat från 32 procent. Enligt trendrapporten är Episerver det klart största verktyget inom varje användarkategori. Den starkaste ställningen finns inom kommuner och landsting (54 procent) men även bland företagen dominerar Episerver.

Ett annat resultat från undersökningen är att Episervers sökverktyg Find får höga betyg av sina användare.

Mer information om trendrapporten ”Så mår Sveriges webbplatser 2016” finns hos Web Service Award" 


För ytterligare information, kontakta:    

Jenny Westerberg, marknadschef Sverige, 070-140 71 40, jenny.westerberg@episerver.com


Om Episerver

Episerver kopplar samman e-handel och digital marknadsföring för att hjälpa företag skapa unika kundupplevelser som genererar affärsresultat. Episervers Digital Experience Cloud kombinerar innehåll, e-handel och marknadsföring i flera kanaler för att stödja strategisk kommunikation på nätet, från avancerad optimering, skapande och hantering av leads, till konvertering och försäljning. Med ett etablerat partnernätverk och ekosystem för digitala upplevelser, gör Episerver det möjligt för digitala ledare att anamma digitalt transformerande strategier för att leverera enastående upplevelser för sina kunder. Episerver grundades 1994 och har kontor i USA, Sverige, Danmark, Norge, Finland, Nederländerna, Sydafrika, Australien, Singapore, Spanien, Förenade Arabemiraten och Storbritannien.