Xylem

Episerver Digital Experience Cloud gör det möjligt att införa ett globalt ramverk

Utmaningen

New York-baserade Xylem är kända världen över som ett ledande företag inom vattenteknik. Deras lösningar och tjänster hjälper till att transportera, behandla, analysera och övervaka vatten till offentliga, industriella och kommersiella byggnader samt jordbruk i 150 länder.

I takt med att Xylem vuxit till en miljardverksamhet behövde man skapa ett digitalt ramverk för att täcka in alla 32 olika varumärken som förser företagets kunder med hållbara verktyg, teknologier och tjänster för världens vattenutmaningar.

Xylem behövde ge sina kunder korrekt och detaljerad produkt- och applikationsinformation när som helst, var som helst ifrån och på vilket språk som helst. Detta var också nödvändigt för att uppnå företagets mål att konsolidera sitt digitala landskap och kommunicera sitt engagemang för att främja ansvarsfull vattenanvändning till sina kunder.

Lösningen

En global utrullning av mer än 24 nya Xylem-webbplatser planerades för Frankrike, Australien samt länder i Mellanöstern och Afrika. Detta var det första stora steget i Xylems nya digitala strategi. Det blev avstampet för den fortsatta utvecklingen av webbplatsen som omfattar mer än 150 länder i kommande releaser. Efter en projektdefinition som fångade upp Xylems förväntningar och som visade hur man kunde maximera resultatet av investeringarna genom en stegvis process, beslutades om en lämplig lösning.

Episerver Digital Experience Cloud underlättade för Xylem att förena sina olika B2B go-to-market strategier – ett viktigt mål för projektet. 

För Xylem var skalbarheten en viktig del av Episerver Digital Experience Cloud. Detta utgjorde kärnan i det globala ramverk som sammanförde deras många varumärken och olika webbplatser.

Projektet genomfördes av Valtech, en Episerver Premium Partner.

Ladda ner hela kundcaset

Vill du veta vad Episervers lösning skulle kunna innebära för er?

Våra experter förklarar gärna och hjälper till att finna rätt lösning för er i tre enkla steg:

  1. Boka ett 30-minuters introduktionsmöte över telefon genom att fylla i detta formulär.
  2. Vi ger dig en anpassad demo av lösningen, baserad på din kravställning.
  3. Som tredje steg hjälper vi dig hitta en certifierad Episerver-partner och ni kan sätta igång!

Ta första steget idag!