Coloplast

Episervers integrationer gör det globala mer lokalt

Utmaningen

Coloplast, grundat 1954, är specialiserade på utveckling och tillverkning av medicintekniska produkter för vårdpersonal världen över. Företagets produkter och tjänster är utformade för att göra livet lättare för människor med djupt personliga och privata medicinska tillstånd, såsom stomi, inkontinens och urologiska besvär.

Produkterna säljs i över 50 länder världen över där varje land har sina egna speciella krav och invecklade behov.

Coloplast hade en blandad digital infrastruktur som byggde på olika CMS-system och olika webbplatser anpassade till lokala marknadsbehov. Eftersom de saknade en centraliserad hantering av innehåll eller design fick de kämpa när de skulle planera för migreringen av alla webbplatser till en gemensam Episerver CMS- och Commerce-plattform, som redan fanns på plats. En stor utmaning var hur man skulle hantera en centraliserad översättning av webb- och produktinnehåll till 28 språk för att tillgodose deras olika marknader.

Allt detta skulle ske samtidigt som Coloplasts strategiska inriktning övergick från att uteslutande ha sålt till B2B till att även sälja till B2C och att sälja direkt till konsumenterna.

Lösningen

Coloplast behövde en lösning för att hantera översättningar för alla deras webbplatser och valet föll på tilläggsprodukten GlobalLink Connect för Episerver. Genom att automatisera processen för att skicka innehåll för översättning och att hämta tillbaka översatt innehåll sparades hundratals arbetstimmar. Detta ansågs vara det effektivaste sättet att uppnå det primära målet: att skapa en effektivare process för att hantera och lansera en flerspråkig webbplats.

Med implementeringen av GlobalLink Connect för Episerver har Coloplast gått in i nästa fas av digital beredskap. Genom att använda infrastrukturen och språktjänsterna som lösningen erbjuder kan Coloplast lansera sina produkter för olika marknader snabbare än tidigare. Lanseringarna tar nu veckor snarare än månader, vilket ger dem en konkurrensfördel eftersom de kan reagera och driftsätta snabbt.

Detta projektsamarbete genomfördes av Translations.com och Valtech  en Episerver Premium Partner.

 

”Vi var det första företaget i vår bransch att bygga en [översättnings]integration för Episerver. Besparingarna som en färdig integration innebär är ganska stora. Det tar bort bekymren med manuella processer och gör att översättningsarbete kan skalas upp, snabbt. Detta gör att de [Coloplast] kan lansera sina produkter snabbare.”

Nicholas A. Panagopoulos VP, Global Strategic Alliances, Translations.com

Vill du veta vad Episervers lösning skulle kunna innebära för er?

Våra experter förklarar gärna och hjälper till att finna rätt lösning för er i tre enkla steg:

  1. Boka ett 30-minuters introduktionsmöte över telefon genom att fylla i detta formulär.
  2. Vi ger dig en anpassad demo av lösningen, baserad på din kravställning.
  3. Som tredje steg hjälper vi dig hitta en certifierad Episerver-partner och ni kan sätta igång!

Ta första steget idag!